Tips & Onderhoud

Onderhoud teak- steigerhoutenhouten tuinmeubelen

Onderhoud teak- steigerhoutenhouten tuinmeubelen

“Mijn (steigerhouten) tuinmeubels worden groen, wat kan ik doen?” Er is een simpele oplossing.

Soms kunnen tuinmeubels wat grauw of groenig worden als ze jaren buiten hebben gestaan. Het is aan te raden de meubels in de winter binnen op te slaan, maar dan nog is het onmogelijk te voorkomen dat er vuil op de tuinmeubels komt. Het is met dit stappenplan echter wel makkelijk om ze weer als nieuw te laten lijken.

Stappenplan schoonmaak (steigerhouten) tuinmeubels

In het voorjaar, voor dat u de meubels weer buiten laat staan, kunt u de volgende stappen volgen om weer met plezier van de tuinmeubels gebruik te maken.

  • Koop een zakje gewone soda, bijv. bij de supermarkt
  • Vul een emmer voor de helft met handwarm water, los een derde van de soda hierin op.
  • Schrob de meubels met dit sopje en een stevige borstel, bijv. één met zo’n houten handvat. Dan zou het vuil er in een mum van tijd af moeten zijn.
  • Spoel de meubels na en laat het goed drogen.
  • Schuur ze licht af met een fijn schuurpapier, 120 korrel.
  • Mocht u het in huis hebben en willen gebruiken, kunt u na het schuren de verzorgende olie aanbrengen (op eigen risico natuurlijk). Echter, begin ALTIJD met een klein stukje meubel dat uit het zicht blijft en laat dat eerst drogen. Er kan een namelijk een kleurverschil en dergelijke optreden. We raden dus altijd aan, als u dit risico wil lopen, het eerst op een klein niet-zichtbaar stukje uit te proberen.

Als u dit stappenplan volgt heeft u na het schuren een tuinmeubel die er weer piekfijn uit ziet.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail of telefoon, of kom gezellig langs in de showroom in Elst (Gelderland).

GERELATEERDE BERICHTEN